Op dieet met shakes en maaltijdrepen: mijn ervaringen

Standaard

Hallo mijn naam is Stefan van Seters en ik ben al een tijdje op dieet. Recent dan eindelijk een doorbraak weten te forceren ik ben zo een tien kilo afgevallen de laatste maand. Ik kreeg al complimenten uit mijn omgeving. En ik zal in dit artikel wat tips delen zodat anderen hopelijk mijn resultaten kunnen repliceren.

In de eerste plaats, en waarschijnlijk het meest belangrijk is dat ik alle soda en alle soft drinks zoals Cola en Fanta verbannen heb uit mijn leven. Dit na het zien van een documentaire over suiker.

Daarnaast ben ik een eiwitdieet gaan volgen met de naam Be-Slank. Bij dit dieet kies je voornamelijk voor voeding hoog in eiwit, laag in carbs, en geen kunstmatige toevoegingen. Een uitermate puur dieet dus.

Tip: koolhydraatarme plantaardige shakes bij Be-Slank

Een enkele maaltijd per dag, bij mij de lunch vervang ik voor zo een shake en dat stelt mij in staat om zonder honger een maaltijd te skippen. Ik ontbijt altijd stevig. Want hoe ging dat gezegde ook al weer? Ontbijt als een koning, bla bla bla. Ik weet het niet meer maar het komt erop neer, dat je steeds verder in de dag lichter gaat eten dus dat is ook mijn devies.

Mocht ik toch nog honger krijgen of trek gebeurd bijna nooit, maar soms rond een uurtje of vier in de middag tijdens het befaamde cup a soup tijdstip heb je wel eens een dipje dan heb ik altijd een maaltijdreep bij mee.

Uitgelicht: de maaltijdrepen eveneens van be-slank.nl

Nou dat was het eigenlijk wel, dit is mijn geheim om af te vallen. Samenvattend dus geen soft drinks meer, dat is echt belangrijk. Een enkele maaltijd per dag vervangen voor een maaltijdshake. En in gevallen van nood dan een maaltijdreep. C’est ca, dat zou ook goede tips moeten zijn voor jou.

Een gezonder leven met goji bessen en e-bike

Standaard

Ik heb een hoge bloeddruk en ik moet echt mijn leven beteren wil ik een grootouder kunnen blijven. Ik ben inmiddels tachtig jaar en het gaat er niet beter op met mijn gezondheid. Mijn huisarts zei, eet eens meer superfoods zoals de goji bessen uit China. En tevens je moet meer bewegen, we zien dat ouderen veel baat hebben bij een elektrische fiets, dat is een stuk makkelijker fietsen dan een normale fiets, maar kost minder moeite en is minder belastend.

Nou ja een zakje goji bessen vond ik al snel in de supermarkt. Dat was geen probleem. De e-bike heb ik naar gezocht, althans mijn zoon heeft daar naar gezocht in de stad, maar waren alleemaal veel te duur. Dus ging zoonlief zoeken op het internet. Kijk ik ben daar veel te oud voor. Dat Google, pfoe, veel te moeilijk om te gebruiken voor mij ik raak ook echt overweldigd door de keuze aan mogelijkheden die zo een zoekmachine presenteert. Me ogen gaan ook achteruit, dus laat ik dit maar volledig over aan hem.

Al snel vond hij een website waar ze e-bikes aan bieden tegen stuntprijzen. Enfin we waren specifiek op zoek naar een seniorenfiets gezien mijn leeftijd. De opstap mag niet te hoog zijn. Ik moet er makkelijk opkomen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan op mijn leeftijd hoor! Enfin hier dan de voordelige senioren e-bikes: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/senioren/. Daar kochten we uiteindelijk de fiets. Van het merk Dutchebike. Nooit van gehoord, maar het is van Nederlandse makelij en dan vertrouw ik het pas. Ik wil geen Chinese zooi of andere import. Ik vertrouw louter op Nederlandse producenten, daarin ben ik misschien nog wat chauvinistisch, maar goed op dergelijke leeftijd sta ik niet echt open meer voor experimentatie.

Goed de fiets, hij is prima. Ik rijd er nu al meerdere malen per week op en het is een top aankoop gebleken.

Gezond afvallen met gojibessen

Standaard

Gezonde voeding is de basis voor een gezond gewicht. Gojibessen zijn een superfood en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon. Overigens geldt ook voor Gojibessen dat je er niet te veel van moet eten omdat er ook nog al wat koolhydraten in de bessen zitten. Variatie in voeding is daarmee van groot belang voor een gezond gewicht en een gezond lichaam.

Gojibessen in een gezond eetpatroon

Een lekkere gezonde smoothie is een prima alternatief voor dat ongezonde en calorierijke tussendoortje. Daarmee breng je al snel het aantal calorieën dat je eet omlaag en door de Gojibessen krijg je veel gezonde voedingsstoffen binnen.

Een smoothie van vers fruit of verse groente kun je prima aanvullen met wat Gojibessen. Een combinatie die vaak als erg lekker wordt ervaren is spinazie aangevuld met wat Gojibessen. Wat ook lekker is om 250 gram fruit naar keuze te mengen met 250 ml yoghurt en de Gojibessen toe te voegen naar smaak.

Verder kun je Gojibessen door de yoghurt mengen als ontbijt of lunch. De vezels in de bessen bevorderen een gezonde spijsvertering voor de rest van de dag. Meer tips over een gezond eten en snel afvallen lees je hier.

Probeer vooral te variëren en bedenk dat er nog veel meer superfoods zijn die je in een gezond eetpatroon kunt gebruiken.

Superfoods en afvallen

Superfoods staan bekend om hun hoge gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten. Het is daarom niet zo dat je direct gaat afvallen als je superfoods gaat eten. De superfoods zijn gezond en passen daarom in een gezond eetpatroon. Daarnaast zijn er superfoods die relatief veel eiwitten bevatten. Deze superfoods kunnen helpen om je een lang verzadigd gevoel te geven. Dit kan handig zijn als je minder wilt gaan eten.

Ga je superfoods in je voedingspatroon verwerken let dan ook op de hoeveelheid calorieën dat een superfood bevat. Eet je meer calorieën dan er verbruikt worden dan zul je niet afvallen, ook niet als je alleen maar superfoods eet.

Variatie in voedingspatroon

Eerder in dit artikel kon je lezen dat variatie in voeding erg belangrijk is. Variatie is belangrijk omdat verschillende producten ook verschillende voedingsstoffen bevatten. Om voldoende van alles binnen te krijgen is het daarom belangrijk om te variëren. In Nederland geldt als richtlijn de schijf van vijf waarin is aangegeven dat het belangrijk is om dagelijks iets uit elke schijf te eten.

Wil je meer weten over gezonde voeding en afvallen raadpleeg dan eens de snel afvallen tips van goedkoopsnelafvallen.nl. Naast artikelen over afvallen vind je er veel gezonde recepten en tips voor een gezond eetpatroon.

Drie voordelen van Goji Bessen

Standaard

Steeds meer mensen zijn zich bewust geworden van het belang van gezonde voeding. We willen met z’n allen zo oud mogelijk worden en het liefst ook zo gezond mogelijk. Er zijn tal van voedingsproducten die ons hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan Goji Bessen. In dit artikel benoemen we drie voordelen van Goji Bessen.

1. Gezondheid

Allereerst is het gezond. De weerstand wordt dankzij de inname van Goji Bessen verbeterd en ook het immuunsysteem heeft er baat bij. Lichamelijk zul je dus gezonder zijn. Een ander voordeel die te scharen valt onder gezondheid is dat het goed is voor de bloeddruk en het hart. De nieren en leveren profiteren ook mee en sommige voedingsexperts hebben in het recente verleden zelfs beweerd dat je de kans op kanker afneemt als je Goji Bessen eet. Deze bewering is nog niet wetenschappelijk onderbouwt, maar het zou natuurlijk wel goed kunnen.

 

2. Lekker

Veel mensen die regelmatig GojiBessen eten vinden het bijzonder lekker. Er zijn diverse toepassingsmogelijkheden. Je kunt Goji Bessen bijvoorbeeld door een salade doen. Het voordeel is dat er veel recepten zijn te vinden, waardoor je ze altijd wel ergens bij of door kunt doen.

3. Het is eenvoudig te drinken

Een ander voordeel is dat je het ook kunt drinken. Zo is er Goji Bessen thee verkrijgbaar. Je kunt er hiernaast ook sap van maken. Ook dit wordt door velen als lekker beschouwd.

 

De bovengenoemde voordelen zijn voor velen redenen genoeg om Goji Bessen dagelijks te gebruiken. Wil je een gezond en lang leven? Dan raden we je zeker aan om Goji Bessen te overwegen.

Waar vind ik een goed dieet?

Standaard

Door de jaren heen zijn er zo enorm veel diëten ontwikkeld omdat er zoveel verschillende wensen van mensen zijn, dat het nogal eens onoverzichtelijk kan zijn, welk dieet nou perfect is voor jou. Ook superfoods en ingrediënten, zoals gojibessen, chiazaad en het eiwitdieet zijn in trek.

Gelukkig zijn er verschillende dieet websites, vergelijkingswebsites en diverse onderzoeken die jou hierbij kunnen helpen. Zo ook deze website. Op deze website kan jij je helemaal inlezen. De zoektocht naar een goed dieet hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn, als het maar even allemaal op een rijtje gezet wordt. Laat dat nou precies zijn wat wij op deze website gedaan hebben. Op deze site kan jij informatie vinden over bijvoorbeeld het Cambridge dieet, het Dr. Frank dieet, het Dukan dieet en het Paleo dieet. Daarnaast hebben wij ook nog eens verschillende koolhydraatarm diëten op een rij gezet.

Wat past nou bij jou?
Jouw wensen, die ken jij het beste. Deze wensen moet jij eens goed en overzichtelijk voor jezelf op een rijtje zetten, alleen dan weet je namelijk waar je nou naar opzoek bent. Je wilt afvallen dat is duidelijk maar hoe? Moet je stoppen met eten? Moet je extreem veel gaan sporten? Het zijn allemaal gedachtes die iedereen zijn hoofd wel eens gepasseerd heeft. Stoppen met eten is echter nooit een optie, dit is sowieso nooit een oplossing. Je verliest misschien wel gewicht, maar dit is altijd maar voor even. In ieder dieet zitten namelijk verschillende fases. Een van deze fases zorgt ervoor dat jouw lichaam went aan je nieuwe gewicht en spiermassa. Als je dit niet doet en weer gaat eten volgens jouw oude leefpatroon dan zullen de kilo’s erbij vliegen.

Voorkom dubbel werk
Ga altijd elke stap van diëten na, het is namelijk zonde van jouw tijd en energie als je een dieet volledig en intensief volgt en vervolgens opnieuw kunt beginnen doordat je het dieet niet goed of onvolledig hebt afgerond. Deze afronding zorgt er namelijk vaak voor dat de verloren kilo’s er binnen de kortste keren weer aanzitten. Naast de verloren kilo’s volgen er vaak nog extra kilo’s ook. Dan sta je helemaal met lege handen. Wat begon als een positieve inzet om overtollige kilo’s te verliezen is geëindigd in een verhoging van de extra kilo’s. Zorg er dus voor dat jij een dieet altijd volledig en goed afsluit. Dit voorkomt een hoop dubbel werk en je zult er zelf een stuk gelukkiger door worden. Niemand word namelijk blij van extra kilo’s na maanden lang hard werk.

Lees je goed in
Zorg ervoor dat jij je goed inleest, welke haken en ogen hangen er aan een dieet. Wat mag wel en wat mag niet, zo voorkom je fouten en dus extra werk. Ga voor succes en die verbeterde versie van jezelf zonder de overtollige kilo’s. Je doet het uiteindelijk toch voor jezelf en jouw gezondheid. Ga dus goed voorbereid te werk, dit scheelt vaak een hoop werk achteraf. Deze tijd kan jij toch wel een beter doel voor verzinnen? Succes met de race tegen de overtollige kilo’s!

De psychologische effecten van Goji Bessen

Standaard

– Waarschuwing: voor het verbeteren of genezen van psychologische klachten kan het noodzakelijk zijn om een psycholoog in te schakelen. Goji Bessen zijn een aanvulling op therapie en zullen daar niet altijd een vervanging van kunnen zijn.-

Uit onderzoek blijkt dat het drinken van Goji Bessensap al binnen twee weken goede resultaten heeft op het welbevinden van mensen. Proefpersonen rapporteerden dat ze zich energieker voelden, dat ze beter sliepen en dat ze kalmer en meer geconcentreerd waren.

 Onderzoek zoals dit past in een nieuwe golf van onderzoek in de psychologie waarin wordt gekeken naar het effect van onze voeding op ons psychologisch welbevinden. Een opvallende rapportage was daarbij dat mensen ook rapporteerden dat hun spijsvertering beter werkte door het drinken van Goji Bessen sap. Ook de link tussen het spijsverteringsysteem en het psychologische welbevinden wordt tegenwoordig veel onderzocht.

 Uitkomsten van het onderzoek

 35 proefpersonen dronken 15 dagen lang dagelijks Goji Bessen sap. Vooraf en achteraf werden ze op een aantal punten gemeten:

 Kwaliteit van slaap: uit het onderzoek bleek dat de proefpersonen niet langer sliepen, maar zich wel meer verfrist voelden nadat ze uitgeslapen waren.

 Focus en kalmte: tachtig procent van de deelnemers gaf aan dat ze zich beter konden concentreren en psychologisch scherper waren na het drinken van goji-bessen sap.

 Algemeen psychologisch welbevinden: ongeveer vijftig procent van de deelnemers aan de studie gaf aan dat ze zich tevreden en gelukkig voelden en schatten hun gezondheid als goed in.

 Tot slot werd er ook nog onderzoek gedaan naar atletische prestaties. Ook hier bleek dat ongeveer de helft van de deelnemers na het drinken van de goji bessen sap een stuk beter presteerde.

 Goji Bessen als psychologisch wondermiddel?

 De bovenstaande resultaten geven aan dat het verstandig is om goji bessen te drinken als je psychologische welbevinden belangrijk voor je is. Het is goed om te zien dat deze resultaten ook gevonden worden wanneer ze buiten China onderzocht worden (eerder onderzoek is wel beschikbaar, maar is allemaal gedaan in China).

 Het is wellicht nog wat te vroeg om te spreken over een wondermiddel, aangezien veel mensen ook geen resultaten rapporteren, maar het zijn opmerkelijke resultaten die je in ieder geval laten denken: beter het zekere voor het onzekere nemen.

 Bron: Journal of alternative and Complementary Medicine volum 14, number 4, 2008, pp. 403-412DOI: 10.1089/acm.2008.0004. Authors: Harunobu Amagase, PhD Dwight Nance, PhD

Choco Goji Bessen

Standaard

chocolade-goji-bessenBen je de normale goji besjes al een beetje zat aan het worden? Niet getreurd! Er zijn vele meerdere oplossingen waardoor je deze bes niet zat wordt! Zo kwamen we nu een variant op de goji bessen tegen, namelijk de chocolade goji bessen.

Choco goji bessen ongezond?

Als we chocolade horen denken we vaak al dat iets ongezond is. Dit is niet per direct waar want er bestaan ook genoeg gezonde chocolades. De chocolade waarmee de goji bessen gemaakt worden is dan ook een gezondere variant. Uiteraard moet het nog steeds met mate worden. De bessen waar het omgaat worden ondergedompeld in rauwe chocolade en vervolgens bestuift met rauwe cacao poeder waardoor het een heerlijke smaak heeft.

Het bestellen van de choco besjes kan hier.

Een boksdoorn met bessen

Standaard

boksdoornEen van de planten waar mensen minder bekend mee zijn, is de bokshoorn. Deze onbekende plant wordt echter steeds vaker genoemd. Dit heeft niet zo zeer met de plant zelf te maken, maar meer met de vruchten die er uit komen. Deze vruchten, ook wel goji bessen genoemd, worden steeds vaker het onderwerp van gesprek. Dit zou voornamelijk te maken hebben met de gezonde werking van de goji bes. Maar wat is een boksdoorn nou eigenlijk, en waar kun je deze vinden?

De boksdoorn

In Azië bevinden zich verschillende soorten planten die hier in Nederland nog onbekend zijn. Een van deze planten die tot een korte tijd terug nog erg onbekend was in Nederland, is de boksdoorn. In de loop der tijd is deze plant echter steeds populairder en bekender geworden. Dit heeft allemaal met de vrucht te maken die van deze plant af komt. De term goji bes wordt dan ook steeds vaker gebruikt, en ook steeds meer mensen zijn er bekend mee. Deze giftige plant is dus afkomstig uit Azië. Ondanks dat deze plant zelf giftig is, zijn de goji bessen dat niet. Deze bes is daarentegen zelf goed voor de gezondheid. De chinezen gebruiken deze bes al ruim 2000 jaar in de traditionele geneeskunde. Bij hen is dan ook gebleken dat de vrucht verschillende positieve werkingen heeft op het menselijke lichaam.

De uitstraling van de boksdoorn

De boksdoorn beschikt over een aantal kenmerken. Zo kan deze struik wel ruim drie meter hoog worden. Ook beschikt de struik over scherpe doorns van ongeveer drie centimeter. De bessen die aan de struik groeien, de goji bessen, zijn oranje-rood van kleur. De vruchten dienen ten allen tijden zeer voorzichtig te worden geplukt. Dit heeft te maken met het feit dat ze erg saprijk zijn als ze nog niet zijn gedroogd. Wanneer de bessen niet voorzichtig worden geplukt, kunnen ze barsten en kapot gaan.

Waar kun je goji bessen kopen?

Er zijn een aantal winkels waar je terecht kunt voor het kopen van goji bessen. Ook op het internet zijn diverse websites te vinden waar je terecht kunt. Het is erg lekker om goji bessen aan te schaffen en er eens verschillende recepten mee te proberen. Voor inspiratie rondom recepten voor de goji bes kun je eens kijken op www.gojibessenkopen.eu/. Hier kun je een aantal lekkere recepten vinden waarbij de goji bes wordt gebruikt en verwerkt.

Waarom goji bessen eten?

Standaard

Wij leggen je graag uit waarom jij dagelijks wat goji bessen zou moeten eten. Het bevat namelijk vele voordelen! Wij geven je hierom vier voordelen waarom jij het in je voedingsschema zou moeten zetten.

De goji bes zit vol met vitaminen

Het zijn erg kleine besjes, maar dat betekent niet dat er weinig in zit. Een handjevol goji bessen bevat namelijk meer vitaminen c dan een sinaasappel bijvoorbeeld,  meer ijzer dan een biefstuk en meer beta-caroteen dan wortelen. Daarnaast bevatten de goji bessen ook nog is vitaminen b en e. Meer dan genoeg reden om regelmatig wat te eten.

Goji bessen zijn goed voor de ogen

Hoe vreemd het ook mag klinken, goji bessen bieden een goede bescherming aan de ogen. Er zit namelijk een stofje ‘zeaxthine’ dat het netvlies van het oog beschermt. Dit zorgt bescherming tegen verslechtering van het netvlies.

Goji bessen zitten vol essentiële eiwitten

Elke sporter zou eigenlijk goji bessen in zijn dieet moeten hebben. In deze bessen zitten namelijk alle essentiële aminozuren. Dit zorgt voor herstel van je lichaam na het sporten en bevordert je spiergroei!

Goji bessen tegen het immuunsysteem van je lichaam

In de bessen zit een stofje polysachariden wat ervoor zorgt dat het jou immuunsysteem versterkt. Zo bouw je een betere weerstand op tegen ziektes.

Ze zijn lekker!

Naast dat ze allemaal erg gezond zijn, zijn goji bessen ook gewoon een heerlijke snack of tussendoortje. Je kunt ze tevens toevoegen aan een smoothie, toevoegen bij verschillende recepten tijdens het koken of gewoon los eten. Net wat jij lekker wilt!

Zelf Goji bessen kweken

Standaard

Goji bessen zijn zelf te kweken, dit is het beste te doen in onverwarmde kassen. Dit kan je op twee manieren doen, gestekte planten of door het zaaien van goji bessen. Het kweken van goji bessen vereist wel kennis, het is niet gemakkelijk. Het is natuurlijk wat anders dan Goji bessen kopen en wellicht leuk om een keer zelf te doen. Hieronder ga ik meer vertellen over het kweken van Goji bessen.

Het begin:

Het planten van de plant van de goji bes is het beste te doen als zomerstek, dit wordt aangeraden in de maanden augustus of september. De stek van de Goji bes, de Lycium Barbarum is gewoon verkrijgbaar bij groothandels. Ook het zaaien van goji bessen is mogelijk, dit kan in gedroogde of in de rijpe vorm. Dit is aangeraden in het voorjaar. De bessen zijn prima te gebruiken om je eigen struiken te kweken, al is een warme temperatuur wel noodzakelijk.

De pot waar je de Lycium Barbarum in gaat doen moet minimaal 30 cm diep zijn en gevuld worden met zanderige grond. De grond moet goed doorlatend zijn en moet een pH waarde hebben van tussen de 6,6 en 7.5. De planten groeien het beste op een zonnige en matige vochtige omgeving aangezien de planten sneller produceren op droge, luchtige en voedselarme grond. De struiken kunnen de winter prima aan, ze kunnen temperaturen aan tot -12 graden Celsius als ze hard en volgroeid zijn. Jonge planten zullen het niet altijd redden en moeten het eerst jaar vorstvrij de winter door komen.

Als de Lycium Barbarum aan het opkomen is moet deze voorzien worden van veel (zon)licht. Het is aangeraden om na het planten de oppervlakte boven de plek waar gezaaid is te bedekken met compost en bladeren.

Het snoeien van de struik

In het voorjaar dient de struik gesnoeid te worden, alle snelgroeiende en rechtopstaande scheuten moeten verwijderd worden, omdat deze weinig bessen zullen produceren.

Het eerste jaar zal de plant het meest groeien, als de stam zichzelf nog niet kan dragen moet deze ondersteund worden. De gezaaide struiken zullen minder bessen geven dan de gestekte struiken. Er moet met minimaal twee jaar rekening worden gehouden voordat er daadwerkelijk bessen aan groeien. Door het regelmatig snoeien van de struiken zorg je ervoor dat de bessen groter worden.

Als de bessen eindelijk beginnen te groeien zal dit ongeveer een halve kilo per struik zijn.

Het oogsten van de goji bessen:

Dit is niet zo moeilijk, de makkelijkste manier is door te schudden aan de takken maar je kan ook de takken waar de bessen aan zitten eraf knippen en ze er zo rustig afpakken. Het wordt niet aangeraden om rechtstreeks van de struik af te plukken, hierdoor kunnen de bessen ge oxideert worden.

Met deze informatie hopen we dat u nu genoeg weet over het zelf kweken van de goji bes.