De gezonde voordelen van goji bessen

Standaard

Het eten van goji bessen heeft vele gezonde voordelen, dit is omdat er veel mineralen, vitaminen en aminozuren in zitten. De vitaminen die erin zitten zijn vitamine A, vitamine B1, B2 en B6, vitamine C en vitamine E. Er zitten verder wel meer dan 20 mineralen in zoals ijzer, koper, zink en calcium en nog meer. Deze vele vitaminen en mineralen zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

De bessen bevatten een hoge hoeveelheid antioxidanten, dit kan zorgen voor vermindering van de groeien van de kankercellen, de antioxidant germanium zorgt hiervoor. Ook zorgt deze antioxidant voor een betere weerstand en dit kan weer helpen bij het afvallen.

De goji bessen kunnen je cholesterol verlagen en je bloedsuikerspiegel beter balanceren. Je huid wordt er gezonder van, je geheugen zou kunnen verbeteren en het vermindert het hoofdpijn.

Het immuunsysteem wordt versterkt en de weerstand wordt verhoogd omdat er polysachariden in de bes zitten. De vele aminozuren die in de bes zitten zorgen voor het goed functioneren van de witte bloedlichamen. Dit heeft weer als gevolg dat de kans dat virussen in je lichaam komen minder wordt. Ook bevatten de bessen meer betacaroteen dan wortels.

Een ander (positief) effect is dat het de seksuele gevoelens stimuleert, het zou moeten zorgen voor betere seks. De goji bessen worden van oudsher in Aziƫ gebruikt als stimulering van de seksuele gevoelens.

Door deze vele gezonde voordelen wordt het eten van de bessen erg aangeraden.