De voedingswaarde van Goji bessen

Standaard

Goji bessen zijn erg gezond, ze worden al erg lang gebruikt in Azië. Ze zijn erg belangrijk voor de Chinese geneeskunde. Deze bessen hebben meerdere voordelen.

In China worden deze bessen verwerkt in  medicijnen, maar ze zijn ook geschikt voor dagelijks gebruik. Je kan ze op verschillende manieren binnen krijgen: door ze gewoon te eten, als Goji sap drinken, in smoothies, soep, thee of bijvoorbeeld door de muesli.

Goji bessen bevatten veel vitaminen en mineralen. Er zitten totaal 21 mineralen in zoals koper, calcium, zink, ijzer, geranium, selenium en fosfor. De vitaminen die erin zitten zijn vitamine B1, B2, en B6, vitamine C en vitamine E. Ook zit er 11mg ijzer in de bessen. De bessen bevatten veel antioxidanten en vele andere aminozuren.

Het eten van de bessen versterkt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand. De aminozuren die in de bes zitten verbeteren het functioneren van de witte bloedlichamen. Dit heeft als gevolg dat de kans op virussen kleiner wordt.

De bessen bevatten cyperone en anthocyanins, deze zorgen voor een positief effect op de hart en aderen. Het evenwicht van de cellen in het lichaam wordt ook verbeterd door de polysachariden die in de bessen zitten.

In de Goji bes zit veel proteïne, er zitten ook voedingstoffen in die de werking van de ogen versterkt en per gewicht zit er zelfs meer vitamine C in Goji bessen dan in sinaasappels.

Kortom, genoeg redenen om te beginnen aan Goji bessen!