Een boksdoorn met bessen

Standaard

boksdoornEen van de planten waar mensen minder bekend mee zijn, is de bokshoorn. Deze onbekende plant wordt echter steeds vaker genoemd. Dit heeft niet zo zeer met de plant zelf te maken, maar meer met de vruchten die er uit komen. Deze vruchten, ook wel goji bessen genoemd, worden steeds vaker het onderwerp van gesprek. Dit zou voornamelijk te maken hebben met de gezonde werking van de goji bes. Maar wat is een boksdoorn nou eigenlijk, en waar kun je deze vinden?

De boksdoorn

In Aziƫ bevinden zich verschillende soorten planten die hier in Nederland nog onbekend zijn. Een van deze planten die tot een korte tijd terug nog erg onbekend was in Nederland, is de boksdoorn. In de loop der tijd is deze plant echter steeds populairder en bekender geworden. Dit heeft allemaal met de vrucht te maken die van deze plant af komt. De term goji bes wordt dan ook steeds vaker gebruikt, en ook steeds meer mensen zijn er bekend mee. Deze giftige plant is dus afkomstig uit Aziƫ. Ondanks dat deze plant zelf giftig is, zijn de goji bessen dat niet. Deze bes is daarentegen zelf goed voor de gezondheid. De chinezen gebruiken deze bes al ruim 2000 jaar in de traditionele geneeskunde. Bij hen is dan ook gebleken dat de vrucht verschillende positieve werkingen heeft op het menselijke lichaam.

De uitstraling van de boksdoorn

De boksdoorn beschikt over een aantal kenmerken. Zo kan deze struik wel ruim drie meter hoog worden. Ook beschikt de struik over scherpe doorns van ongeveer drie centimeter. De bessen die aan de struik groeien, de goji bessen, zijn oranje-rood van kleur. De vruchten dienen ten allen tijden zeer voorzichtig te worden geplukt. Dit heeft te maken met het feit dat ze erg saprijk zijn als ze nog niet zijn gedroogd. Wanneer de bessen niet voorzichtig worden geplukt, kunnen ze barsten en kapot gaan.

Waar kun je goji bessen kopen?

Er zijn een aantal winkels waar je terecht kunt voor het kopen van goji bessen. Ook op het internet zijn diverse websites te vinden waar je terecht kunt. Het is erg lekker om goji bessen aan te schaffen en er eens verschillende recepten mee te proberen. Voor inspiratie rondom recepten voor de goji bes kun je eens kijken op www.gojibessenkopen.eu/. Hier kun je een aantal lekkere recepten vinden waarbij de goji bes wordt gebruikt en verwerkt.