Een gezonder leven met goji bessen en e-bike

Standaard

Ik heb een hoge bloeddruk en ik moet echt mijn leven beteren wil ik een grootouder kunnen blijven. Ik ben inmiddels tachtig jaar en het gaat er niet beter op met mijn gezondheid. Mijn huisarts zei, eet eens meer superfoods zoals de goji bessen uit China. En tevens je moet meer bewegen, we zien dat ouderen veel baat hebben bij een elektrische fiets, dat is een stuk makkelijker fietsen dan een normale fiets, maar kost minder moeite en is minder belastend.

Nou ja een zakje goji bessen vond ik al snel in de supermarkt. Dat was geen probleem. De e-bike heb ik naar gezocht, althans mijn zoon heeft daar naar gezocht in de stad, maar waren alleemaal veel te duur. Dus ging zoonlief zoeken op het internet. Kijk ik ben daar veel te oud voor. Dat Google, pfoe, veel te moeilijk om te gebruiken voor mij ik raak ook echt overweldigd door de keuze aan mogelijkheden die zo een zoekmachine presenteert. Me ogen gaan ook achteruit, dus laat ik dit maar volledig over aan hem.

Al snel vond hij een website waar ze e-bikes aan bieden tegen stuntprijzen. Enfin we waren specifiek op zoek naar een seniorenfiets gezien mijn leeftijd. De opstap mag niet te hoog zijn. Ik moet er makkelijk opkomen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan op mijn leeftijd hoor! Enfin hier dan de voordelige senioren e-bikes: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-fietsen/senioren/. Daar kochten we uiteindelijk de fiets. Van het merk Dutchebike. Nooit van gehoord, maar het is van Nederlandse makelij en dan vertrouw ik het pas. Ik wil geen Chinese zooi of andere import. Ik vertrouw louter op Nederlandse producenten, daarin ben ik misschien nog wat chauvinistisch, maar goed op dergelijke leeftijd sta ik niet echt open meer voor experimentatie.

Goed de fiets, hij is prima. Ik rijd er nu al meerdere malen per week op en het is een top aankoop gebleken.