Gezond afvallen met gojibessen

Standaard

Gezonde voeding is de basis voor een gezond gewicht. Gojibessen zijn een superfood en passen daarom goed in een verantwoord eetpatroon. Overigens geldt ook voor Gojibessen dat je er niet te veel van moet eten omdat er ook nog al wat koolhydraten in de bessen zitten. Variatie in voeding is daarmee van groot belang voor een gezond gewicht en een gezond lichaam.

Gojibessen in een gezond eetpatroon

Een lekkere gezonde smoothie is een prima alternatief voor dat ongezonde en calorierijke tussendoortje. Daarmee breng je al snel het aantal calorieën dat je eet omlaag en door de Gojibessen krijg je veel gezonde voedingsstoffen binnen.

Een smoothie van vers fruit of verse groente kun je prima aanvullen met wat Gojibessen. Een combinatie die vaak als erg lekker wordt ervaren is spinazie aangevuld met wat Gojibessen. Wat ook lekker is om 250 gram fruit naar keuze te mengen met 250 ml yoghurt en de Gojibessen toe te voegen naar smaak.

Verder kun je Gojibessen door de yoghurt mengen als ontbijt of lunch. De vezels in de bessen bevorderen een gezonde spijsvertering voor de rest van de dag. Meer tips over een gezond eten en snel afvallen lees je hier.

Probeer vooral te variëren en bedenk dat er nog veel meer superfoods zijn die je in een gezond eetpatroon kunt gebruiken.

Superfoods en afvallen

Superfoods staan bekend om hun hoge gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten. Het is daarom niet zo dat je direct gaat afvallen als je superfoods gaat eten. De superfoods zijn gezond en passen daarom in een gezond eetpatroon. Daarnaast zijn er superfoods die relatief veel eiwitten bevatten. Deze superfoods kunnen helpen om je een lang verzadigd gevoel te geven. Dit kan handig zijn als je minder wilt gaan eten.

Ga je superfoods in je voedingspatroon verwerken let dan ook op de hoeveelheid calorieën dat een superfood bevat. Eet je meer calorieën dan er verbruikt worden dan zul je niet afvallen, ook niet als je alleen maar superfoods eet.

Variatie in voedingspatroon

Eerder in dit artikel kon je lezen dat variatie in voeding erg belangrijk is. Variatie is belangrijk omdat verschillende producten ook verschillende voedingsstoffen bevatten. Om voldoende van alles binnen te krijgen is het daarom belangrijk om te variëren. In Nederland geldt als richtlijn de schijf van vijf waarin is aangegeven dat het belangrijk is om dagelijks iets uit elke schijf te eten.

Wil je meer weten over gezonde voeding en afvallen raadpleeg dan eens de snel afvallen tips van goedkoopsnelafvallen.nl. Naast artikelen over afvallen vind je er veel gezonde recepten en tips voor een gezond eetpatroon.