Smoothies met Goji bessen

Standaard

Goji bessen zijn de laatste tijd erg populair geworden, en terecht natuurlijk want ze worden niet voor niets als een superfood gezien. In de Chinese geneeskunde zijn de Goji bessen niet nieuw. De laatste tijd wordt het ook in het westen steeds meer gebruikt aangezien ze erg gezond zijn. de Goji bessen bevatten velen mineralen, vitaminen en aminozuren. Ze hebben vele positieve effecten waaronder het helpen bij het afvallen.

Ook smoothies worden steeds populairder vanwege de gezondheidsvoordelen. Verse fruit, groente en als toevoeging wat superfoods zoals de Goji bes hebben een goede gezondheid als gevolg.

Goji bessen zijn goed toe te voegen aan de smoothie en verpesten de zoete smaak niet.

Smoothies zijn erg gezond, lekker en zijn makkelijk te maken. Doe wat fruit zoals aardbeien, bananen, bosbessen, mango’s en nog vele andere in de blender met wat water, melk of yoghurt en doe er wat superfoods als de goji bessen bij en maak de smoothie compleet. Het basisrecept voor een gezonde smoothie is 250 gram fruit, 250 ml water, melk of yoghurt met water superfoods.

Hier een aantal recepten voor smoothies met goji bessen.

Goji smoothie recept voor 5 personen:

-250 gram aardbeien, een halve liter ananassap, een mango, 50 gram goji bessen, een banaan en mix dit met 250 ml melk.

Goji smoothie recept voor 1-2 personen:

-twee mandarijnen, 25 gram goji bessen, een kiwi, een appel en mix dit met 250 ml mangosap.

Superfood smoothie recept:

-een eetlepel chia zaad, een eetlepel lijnzaad en een eetlepel goji bessen, 100 gram zomerfruit, een halve banaan, scheutje magere yoghurt, wat citroensap en een scheutje water.

Chia zaad en goji bessen smoothie recept:

-een eetlepel goji bessen en een eetlepel chia zaad, een kop notenmelk, een stukje citroenschil en een banaan. (de chia zaden van te voren wel even in water laten)

Met deze recepten kan je de blender weer gebruiken en smoothies met goji bessen gaan maken.