Waarom goji bessen eten?

Standaard

Wij leggen je graag uit waarom jij dagelijks wat goji bessen zou moeten eten. Het bevat namelijk vele voordelen! Wij geven je hierom vier voordelen waarom jij het in je voedingsschema zou moeten zetten.

De goji bes zit vol met vitaminen

Het zijn erg kleine besjes, maar dat betekent niet dat er weinig in zit. Een handjevol goji bessen bevat namelijk meer vitaminen c dan een sinaasappel bijvoorbeeld,  meer ijzer dan een biefstuk en meer beta-caroteen dan wortelen. Daarnaast bevatten de goji bessen ook nog is vitaminen b en e. Meer dan genoeg reden om regelmatig wat te eten.

Goji bessen zijn goed voor de ogen

Hoe vreemd het ook mag klinken, goji bessen bieden een goede bescherming aan de ogen. Er zit namelijk een stofje ‘zeaxthine’ dat het netvlies van het oog beschermt. Dit zorgt bescherming tegen verslechtering van het netvlies.

Goji bessen zitten vol essentiële eiwitten

Elke sporter zou eigenlijk goji bessen in zijn dieet moeten hebben. In deze bessen zitten namelijk alle essentiële aminozuren. Dit zorgt voor herstel van je lichaam na het sporten en bevordert je spiergroei!

Goji bessen tegen het immuunsysteem van je lichaam

In de bessen zit een stofje polysachariden wat ervoor zorgt dat het jou immuunsysteem versterkt. Zo bouw je een betere weerstand op tegen ziektes.

Ze zijn lekker!

Naast dat ze allemaal erg gezond zijn, zijn goji bessen ook gewoon een heerlijke snack of tussendoortje. Je kunt ze tevens toevoegen aan een smoothie, toevoegen bij verschillende recepten tijdens het koken of gewoon los eten. Net wat jij lekker wilt!